För många är boendet den största utgiften varje månad. Många sitter belånade upp till öronen och har svårt att betala ränta och amortering för sitt boende. Vad beror detta? Bostadspriserna har skjutit i höjden de senaste åren, inte minst i Stockholm och andra storstäder.

 

Samtidigt finns det människor som vill leva enklare och tycker att tid är viktigare än lyx och konsumtion. Genom att sälja sin dyra bostadsrätt eller genom att hitta en billigare hyresbostad bland alla lediga lägenheter som finns så är det möjligt att sänka sina månadskostnader avsevärt.

Hitta en ny hyresbostad bland alla lediga lägenheter

Det finns massor av lediga lägenheter att titta närmare på. Försök hitta en lägenhet som kanske inte har renoverats på några år – då brukar det vara möjligt att få en lägre hyra. Dessutom är det bra att undersöka lägenheter som ligger områden som kanske inte är de mest populära. Det finns gott om områden som är på gång men som inte är riktigt etablerade inom de riktigt breda kretsarna. Det kan vara ett sätt att hitta en bra hyresbostad till ett lägre pris. Om du till exempel tittar in på https://bostadslistan.se/hyresbostäder så kan du hitta lediga lägenheter.

Mer pengar över till annat

Boendet är inte allt. Det kan finnas massor av andra saker som du hellre lägger pengar på. Det kan handla om resor, hemelektronik eller andra fritidsintressen. Du kanske gillar att köra motorcross eller djur? Fritidsintressen kostar ofta mycket pengar och om allt går till boendet kommer du inte har råd att utöva dina fritidsintressen.

 

Att få mer pengar över varje månad innebär ofta en frihetskänsla. När du har bytt boende och hittat en billigare hyresbostad har du möjlighet att börja fundera på vad du ska göra för alla pengar som blir över varje månad. Lycka till!