Det är många personer som drömmer om att någon gång i livet starta ett eget företag. Det som lockar mest är ofta den stora frihet som kommer med att driva ett eget företag. Som egenföretagare kan man fritt omsätta sin kreativitet i handling och man kan också styra och ställa över sin tid nästan helt och hållet själv.

Det är dock vissa utmaningar med att komma igång med det egna företaget. Först och främst måste man ha nog med pengar för att kunna finansiera den första tiden av eget företagande. Det kan trots allt ta några månader innan man har regelbundna intäkter. Det man kan göra i en sådan situation är dock att ta ett smslån, se här för mer information om smslån. När man väl fått finanserna på plats är det dags att komma igång med att skriva en affärsplan.

Hur skriver man en affärsplan

Hur skriver man då en affärsplan? Att skriva en affärsplan helt och hållet från början kan låta mycket komplicerat men det behöver det faktiskt inte vara. Det som du behöver redogöra för i en affärsplan är:

  • Vad är det för utmaning som du löser för dina kunder? Hur blir deras liv bättre med din vara eller tjänst?

  • Vilket är sättet som du ska producera denna vara eller tjänst på?

  • Vad behöver du investera i tid, utrustning, pengar med mera för att kunna producera varan eller tjänsten?

  • Hur mycket kommer du att tjäna på att producera varan eller tjänsten för kunderna?

Tänk på detta när du startar eget

Det är några saker att komma ihåg när du startar eget företag:

  • Tänk på att det kan ta tid innan du får intäkter. Planera för detta

  • Var noga med hur du spenderar. Många nystartade företag spenderar ofta pengar på saker som inte alltid ger så mycket pengar tillbaka