Genom att köpa energisnåla prylar till hemmet kan du spara mycket pengar. Gamla hushållsmaskiner och vitvaror drar mycket mer ström än moderna varianter. Därför kan det vara en klok investering att byta ut gamla hushållsmaskiner även om de inte är trasiga. Här tittar vi lite närmare på hur du kan tänka.

Torktumlare

En torktumlare gör att du sparar mycket tid och energi i vardagen. Du slipper hänga och plocka ner tvätten. Istället stoppar du bara in tvätten i torktumlaren när den är klar och slår på. För att hitta den bästa torktumlaren bör du fundera på vilka behov du har och vilka funktioner du behöver. Du bör också jämföra olika modeller och ställa dem mot varandra. Dessutom är det bra att jämföra priser hos olika butiker. Priserna kan variera kraftigt mellan olika butiker.

Dammsugare

Genom att byta ut din dammsugare kan du spara en hel del ström. En riktigt gammal modell drar mycket ström. Bland de bäst testade dammsugare finns det massor av bra varianter, allt från robotdammsugare till batteridrivna handdammsugare. Köp gärna några olika varianter eftersom de fyller olika funktioner och kompletterar varandra. En robotdammsugare ersätter till exempel inte en traditionell dammsugare eftersom robotdammsugaren inte kommer åt överallt. Den kan till exempel inte dammsuga trappor och lister.

Du kan även överväga att byta ut TV-apparater, diskmaskin, mikrovågsugn och andra hushållsmaskiner. För att skapa ett riktigt energieffektivt hus behövs det åtgärder. Att byta ut sina hushållsmaskiner är en av dessa åtgärder som krävs.

Du kan även se över ditt värmesystem, isolering och fönster. Gamla fönster kan läcka ut mycket värme och då kostar det mer att värma upp huset. Vi hoppas att du kan ha nytta av de tips du fått här och att du kan sänka dina boendekostnader framöver. Vi önskar dig ett varmt lycka till!