Även om det är så att du har en ganska bra ekonomi och en budget som håller, så kan det en månad ske något oväntat, som kostar pengar, som kan ställa till det lite. Särskilt om du inte har sparade pengar. Det är då ett snabblån kan vara en lösning. Det allra bästa är ju att försöka spara varje månad, i en buffert för oväntade händelser, men har du inte det, ja då kan det fungera mer ett snabblån. Om du vill veta mer om snabblån och jämföra dem, så kan du göra det via Swiftbanker. Ibland så kallas snabblån även för sms lån. Det som utmärker denna typ av lån det är bland annat att de betalas ut ganska omgående samt att de har en hög ränta och kort löptid.

Denna typ av lån, den har så klart både fördelar och nackdelar, som med så mycket annat. Nedan går vi igenom dessa.

Fördelar med snabblån

Om vi då först ska ta det positiva med att ta ett snabbt lån så är det ju så att de är lätta att ansöka om, de har inte allt för höga krav samt att det går ofta att få pengarna ganska så snabbt på kontot. Det gör att detta lån är bra för akuta situationer, där det är ett måste att få dem fort. För snabblån är det även vanligt att det är ok med en eller ett fåtal betalningsanmärkningar.

Nackdelar med snabblån

Det finns även vissa nackdelar med att ta ett snabblån. Dels har denna typ av lån riktigt höga räntor. Sedan är det även så att om du inte betalar i tid, så tillkommer det allt som oftast stora kostnader och ränteavgifter. En annan nackdel det är att det är kort löptid. Det innebär att du har kort tid på dig att betala tillbaka det du lånat.

En annan nackdel med ett snabblån det är att det kan vara lite för enkelt att låna pengar till onödiga inköp eller för att spela på nätet med. Dessa saker bör du inte ta några lån till alls!

Ett lån för situationer som är akuta

Det bästa är att se ett snabblån som en nödlösning. Det för akuta situationer som uppstått och där det finns behov av pengar för att lösa denna situation. Det kan vara att du fått en oväntad räkning eller att du snabbt måste till tandläkaren. Det kan även vara att du måste laga bilen eller köpa en ny tvättmaskin. Då kan det passa bra att ta ett snabbt lån som gör att du kan betala det du måste betala direkt.

Ett snabblån kan även vara bra om det är så att du bara behöver ha en extra slant för något du ska göra eller för att du ligger lite back i din ekonomi. Men se till att du räknar på det så att du vet med dig att du kan betala tillbaka det du lånat, utan att det blir back i det ekonomiska igen.