Smarta hem med smarta apparater och prylar blir mer och mer standard bland svenskar. Elektriska maskiner som kan styras med rösten, på avstånd eller med ett tidsschema. Till och med beroende på var du fysiskt befinner dig eller aktuellt väder. Möjligheterna med smarta prylar är enorma! Den kanske allra främst fördelen är säkerheten. För ett smart hem är ett säkert hem.

Kostnaden för ett smart hem – inte längre hög

Idag kostar det inte så mycket som man kan tro att köpa smarta saker till hemmet. För bara några hundralappar kan du få ett urval av små smarta prylar som gör ditt hem säkrare, roligare och enklare.

Vill du däremot göra ditt hem helt automatiserat kostar det mer. Att ta ett lån för att finansiera detta kan då vara ett alternativ. Jämför smslån online innan du binder upp dig för ett lån för att hitta de villkor som passar dig bäst. Dessa typ av lån är enkla och snabba och få och riktar sig mot just privat konsumtion

Förebygg inbrott

De kanske första smarta prylarna du bör köpa är smarta produkten som håller tjuven borta. Tänk till exempelvis på en rörelsedetektor som automatiskt slår på en lampa när någon rör sig i bostaden. Eller att samma detektor skickar en signal till din telefon så att du vet att något inte står rätt till. Det går också att koppla larm till dessa detektorer.

Du kan också ha lampor som slås på och av automatiskt under kvällen och natten. Tjuven kommer garanterat känna sig osäker om en lampa är påslagen under kvällen. Förhoppningsvis håller det honom borta.

Sensor för fönster och dörrar

Istället för en rörelsesensor är ett komplement att ha en sensor som fästs på dörrar och fönster. När någon av dessa öppnas märker sensorn av det och du kan få en notifikation i telefonen. Automatiskt kan du välja att ringa polisen, slå på en lampa eller spela hög musik även fast du inte är hemma. Smart va?