För den som jobbar hårt och ofta reser i jobbet är julhelgen ofta en oas som man drömmer om nästan hela hösten. Julen är inte bara en tid för familjesamvaro utan också en tid då man kommer att kunna koppla av på riktigt. Det är under julen man ska återhämta sig och hitta krafterna man behöver för en spännande vår. Problemet är bara att viljan att hitta krafterna för våren kan bli så stark att det kanske till och med är svårt att koppla av just för att man tänker så mycket på just avkoppling.

Om man står nära någon som man vet har svårt att koppla av kan det vara värt att hjälpa den personen med just avkopplingen. Man kanske rent av ger sig in på att köpa julklappar som gör det enklare att koppla av, som till exempel sängkläder tillbehör eller herre julsweaters. Båda är mjuka klappar som är perfekta för avkoppling under mörka vinterkvällar.

Det ska vara okej att koppla av

Det är också viktigt i sammanhanget att påpeka att det ska vara okej att koppla av. Det får inte bli så att tankar på den oövervinnerlige personen som alltid jobbar i högt tempo och aldrig visar svaghet tar över, för den personen kommer inte att vara länge. Det är inte sällan som en person som levt upp till de klassiska hårdjobbande idealen dukar under av en hjärtattack i alldeles för låg ålder.

Tänk på detta om du har svårt att gå ned i varv

Den som har svårt att koppla av och vila kan behöva tänka om lite för att lyckas med att gå ned i varv. Några trick för att uppnå avkoppling är att göra saker som omöjliggör tänkande på jobbet. Det kan till exempel vara intensivt idrottsutövande eller i alla fall långa promenader i den läkande naturen.