Om du letar efter den mest kostnadseffektiva byggnadstypen är det viktigt att överväga en potentiell långsiktiga besparing tillsammans med en initial investering i någon form av struktur som håller över tid. Låt oss presentera stålkonstruktionen som byggnadsmaterial.

Vad är egentligen en stålkonstruktion?

Stålkonstruktioner är en metallstruktur som är gjord av stålkomponenter som ansluter till varandra för att bära laster och ge full styvhet. På grund av stålets höga hållfasthet är denna struktur pålitlig och kräver mindre råmaterial än andra typer av strukturer som betongstrukturer och trästrukturer. I modern byggnadskonstruktion används stålkonstruktioner för nästan alla typer av strukturer inklusive tung industribyggnad, höghus, utrustningsstödsystem, infrastruktur, broar, torn, flygplatsterminaler, tung industrianläggning, rörställ, etc.

Olika former

Beroende på varje projekts tillämpliga specifikationer kan stålsektionerna ha olika former, storlekar och mått gjorda genom varm- eller kallvalsning, andra är gjorda genom att svetsa ihop platta eller böjda plåtar. Huvudsakliga strukturella typer är ramkonstruktioner med balkar och pelare. Gallerstrukturer med gitterstruktur eller kupol. Olika slags förspända konstruktioner såsom bågar eller liknande så kallade stagbroar.

4 anledningar till varför stålkonstruktion är det bästa valet för dig?

1. Kostnadsbesparingar

Stålkonstruktionen är effektivt och relativt billigt för de flesta projekt inom material och design. Det är billigt att tillverka och montera, kräver mindre underhåll än andra traditionella byggmetoder.

2. Kreativitet

Stål har en naturlig skönhet som de flesta arkitekter inte kan vänta med att dra nytta av. Stål möjliggör långa pelarfria spännvidder och du kan ha mycket naturligt ljus om du vill ha det i vilken form som helst.

3. Kontroll och ledning

Stålkonstruktioner tillverkas på fabrik och byggs snabbt upp på byggarbetsplatsen av skicklig personal som gör byggprocessen säker.

4. Hållbarhet

Den tål extrema krafter eller tuffa väderförhållanden, som starka vindar, jordbävningar, orkaner och kraftig snö. De är också okänsliga för rost och, till skillnad från träramar, påverkas de inte av termiter, insekter, mögel, mögel och svampar.