Du kanske jobbar med trä, skog eller sågning? Då kan det vara värt att köpa en riktigt bra bandsåg. Sedan går det även att ha en bandsåg hemma för privat bruk med, så sett. Om du ska köpa en bandsåg, så är det bra att vara medveten om att det finns olika varianter av denna såg. Denna typ av såg var och är vanlig att se i skolan, då man har träslöjd. Du som ska köpa en sådan här såg, du bör fundera på om det är för privat bruk, till företaget samt vad den ska användas till. Fundera även på var den ska stå, så att det finns plats. Det finns ju både stora och små bandsågar att välja mellan.

Vad du bör tänka på inför köp av bandsåg

Om du ska investera i att köpa dig en bandsåg, så finns det ett par saker att ta i beaktning. Storleken är som sagt bra att fundera över. Sedan är det även bra att veta hur tjockt ämne du kan såga i, det syns på maximal såghöjd/skärhöjd. En annan viktig sak är att kolla hur det är med avståndet till anhållet. Det är särskilt viktigt för dig som ska såga itu större stycken, samt om du har behov av att kunna vända och såga igen.

Du bör titta på hur den generella effekten på bandsågen ser ut. Det är nämligen som så att om det är hårdra träslag som ska jobbas med under en längre tid, så är det bra att ha en bandsåg som klarar av det. En starkare version klarar av att driva sågbladet genom hårt trä på ett bättre sätt. Fundera även på om du ska ha en med flera hastigheter.

Satsa på rätt sorts bandsåg

Innan du ska köpa dig din bandsåg, kolla runt på olika bandsågar och jämför dem med varandra, så att du kan hitta den som passar dig och dina behov.