Är du en av dem som jobbar i en marknadsavdelning och står för att arrangera en massa interna arrangemang? Då vet du hur svårt det kan vara att komma på bra aktiviteter. Helst ska det vara ett arrangemenang som faller många medarbetare i smaken men det är lättare sagt än gjort. Kanske är det en bra idé att hyra ett festtältexemeplvis från O.B. Wiik och hålla firmafesten eller arrangementet där? Det kan vara en bra idé om det är en större firma du jobbar för. Eller kanske jobbar du för en mindre firma, kanske IT? Då kanske du har en del medarbetare som skulle gilla ett event i ett sk. escape room.

Fråga

Det bästa är att fråga dem som jobbar på firman vad som intresserar dem. Kanske vill de inte alls ut och partaja. De kanske hellre föredrar en stillsam middag på en restaurang eller kanske vill de gärna att det kommer ut en föredragshållare till firman och håller tal för dem? Ett annat alternativ är att ha ett mera actioninriktat event. Det kan vara att köra racerbåt eller kanske gå till paintball? Kanske ska det inte hållas något alls men att varje medarbetare själva kan få lov att gå ut och äta med sina famljer som de har lust.

Planera efter budgeten

Se till att planera arrangemanget ordentligt efter en given budget och att denne inte överskrids. Det vet du säkert att det kan ge problem i slutändan, att det ska skäras bort på nödvändiga saker.

Skicka ut en enkät

En bra idé är att helt enkelt maila ut en enkät till alla medarbetare där de kan uppge vad de föredrar för arrangemang och att alla på så sätt blir hörda. Det är viktigt att man som medarbetare känner man blir hörd.