Om du ska flytta, så är det ju en del saker du behöver ta tag i. Det är ju en hel del att tänka på inför flytten. Det du bör börja med, det är det allra viktigaste och det är att boka flytthjälp. Det kan du göra hos en flyttfirma Hässleholm, om det är där du bor. Bor du i Helsingborg rekommenderar vi denna flyttfirma Helsingborg. Visst kan du be vänner om hjälp, men det är oftast så mycket enklare att låta en flyttfirma ta hand om det. Du bör boka in dem så snart du har ett datum du vet du ska flytta. Det är viktigt att boka i tid, för de är ofta uppbokade. När du kontaktar flyttfirman, så behöver du ge dem en del information. Bland annat dag och tid för flytten, varifrån och vart du ska flytta och hur mycket bohag det är som ska flyttas.

Fundera även på om det är så att du vill ha kringtjänster så som hjälp med packning, flyttstädning eller montering av möbler. Det är vissa flyttfirmor som kan erbjuda även detta.

Saker att göra i samband med flytt

Det finns en hel del saker att göra innan du flyttar. Runt 3 månader innan flytten bör du dels boka flyttfirma Hässleholm samt eventuell flyttstädning. Du bör även nu börja att rensa bland dina möbler, prylar och annat. En del saker kan du säkert sälja eller skänka, trasiga saker kan du kasta. Du bör även nu kolla över abonnemang och säga upp eller kolla om det går att flytta med dem till nya bostaden. Det är då till exempel bredband, telefon, elen med mera

När det är 1-2 månader kvar tills du flyttar, så är det bra att börja planera en. Du kan göra en packlista eller ett schema för hur det ska göras. Se även till att skaffa flyttkartonger att packa i. Tänk på att det ofta går åt fler än vad du tror. Du kan även nu satsa på att göra din adressändring och flyttanmälan. Du kan även packa ner saker du inte använder så ofta. Som finporslin, böcker med mera. Försök äta upp det mesta i kyl, frys och skafferi, så slipper du packa ner detta.

Strax innan flytten

Runt 2 veckor före flyttdagen så kan du börja göra en hel del. Bland annat flytta hemförsäkringen. Det är nu även tid för att börja packa ner det mesta av ditt bohag. Ha kvar en del saker, som kläder, hygienartiklar med mera, som du har behov av. Packa sedan resten av dina saker. Är det så att du har saker du är extra rädd om, då kan du transportera dem själv. Se även till att du har alla viktiga dokument, nycklar och annat samlat. Du kan ha dem i en mindre låda i din egen bil den dagen du flyttar.

Glöm inte att även eventuellt förråd ska packas ner inför flytten. Ta även ner gardiner, lampor med mera. Om du ska flyttstäda på egen hand, se då till att lämna kvar dammsugare och andra städprylar. Ha även kvar hammare, skruvmejsel med mera, om du ska ta ner spik och skruv från väggarna. En pall är bra att ha med för att nå upp överallt. Du bör ju kunna nå att städa även högt upp! Ha även kvar en del lampor för att kunna se att städa.