Ett snabbfäste slits ut med tiden och kan skapa ett glapp, där de rörliga delarna blir så lösa att de kan röra sig för mycket i förhållande till varandra. När detta inträffar är det inte länge optimalt eller säkert. Med högkvalitativa snabbfästen kan du dewssutom enkelt byta ut din grävskopa mot en grip. Vi berättar mer om snabbfästen till minigrävare.

Två varianter men många modeller

Som snabbfäste till minigrävare finns det oftast två modeller att välja emellan. Dels den mekaniska modellen och dels den hydrauliska modellen. När du arbetar med maskiner är det en stor hjälp att snabbt kunna byta mellan dina arbetsredskap och det är vad ett snabbfäste gör. Snabbfästen finns för minigrävare och grävlastare i olika storlekar och viktklasser, vilket gör att du säkert kan hitta ett snabbfäste för just din grävmaskin.

Vad leta efter?

Eftersom det finns så många olika modeller och varianter så är det några delar som vi tipsar om som kan underlätta för dig. Först och främst, bestäm mekanisk eller hydraulisk modell. Du bör kunns koppla på och av din tiltrotator eller andra hydrauliska verktyg utan att behöva kliva ur hytten. Komfort, säkerhet och prisvärdhet är delar att kika efter. Vid införskaffning av hydraulisk låsning så är det bra med fyrfaldig säkerhet.

Elektronisk övervakning känner av att båda axlarna har kontakt. Backventil förhindrar att hydraulcylinder öppnar även om slangbrott/tryckfall skulle uppstå. Utanpåliggande kraftiga fjädrar bibehåller fästet låst även om elektronik och hydraulik fallerar. Unik konstruktion av låsregeln ger ytterligare säkerhet. Genom att skopaxeln bottnar mot fästets sidoplåtar kan den inte falla ur sitt läge även om alla tre steg ovan skulle fallera. Fram- och bakaxellås minimerar risken för olyckor med svängande redskap. Maskinfästet finns som standard med extern ljud- och ljusvarning för att varna omgivningen. Snabbfäste med alla fyra krokar vända mot grävriktningen ger dubbla anläggningsytor. Detta innebär att grävkrafterna fördelas jämnt över fästet och minimerar risken för glapp.