Gillar du röd vin, vitt vin, rosé eller bubblande champagne? På Wineandbarrels.se hittar du läckert vintillbehör för att få ut det mesta av din favoritdryck.

Vinkylen – ett måste för vinfantaster

Funderar du som många andra vinfantaster på att införskaffa en lyxig vinkyl? Med en vinkyl kan du förvara dina flaskor i optimala förhållanden. Detta innebär att vinet förvaras i rätt temperatur och lämplig luftfuktighet. Genom att förvara vinet korrekt bevaras smaken och aromen längre. Om man förvarar vinet i ett vanligt kylskåp eller kylrum är luften ofta förr torr, vilket kan leda till att korken blir torr i den yttre änden och spricker. Om korken inte förblir tät kan den släppa in syre.

Vinkylar har vanligtvis en eller två olika temperaturer, en kallare för vitt vin och mildare för rött vin. De kylar som används endast för förvaring har en temperatur på ungefär 14 grader och passar alla typer av viner, från rött till vitt och mousserande vin. Om man däremot även vill ha rödvin ständigt redo för servering kan man välja en modell som har två anpassade temperaturzoner.

Vinställ

Låt de vackra vinflaskorna bli en del av din inredning med ett snyggt vinställ! Flaskorna ska helst förvaras i ett svalt och mörkt rum med en stabil temperatur på runt 15 grader. Om du dock inte har en vinkällare eller ett vinrum kan du välja ett vinställ för lite färre flaskor som kan stå framme för användning. Då du förvarar flaskorna i liggande ställning hålls korken fuktig och tät. Välj mellan trendiga vinställ i olika storlekar, av stilren metall eller klassiskt trä. För mindre utrymmen kan man förvara flaskorna i snygga trälådor eller i en ställning som fästs på väggen.

Servera med stil

Det finns mängder av snyggt tillbehör för servering av vinet. En elegant vinkylare eller ishink är utmärkta för fester. Det finns även små kylelement som kan förvaras i frysen och sedan fästas vid en flaska vitt, för att hålla flaskan kall vid servering.