Ett välskött skägg kan skapa ett imponerande och moderiktigt utseende. Regelbunden skötsel och underhåll är nödvändigt för att ditt skägg ska se rent och välvårdat ut.

Användning av skäggolja eller balsam är avgörande för att behålla ett välskött skägg. Dessa skägg produkter hjälper till att återfukta huden under skägget såväl som själva skägget, vilket minskar risken för torrhet och klåda. Varje dag, massera in oljan eller balsamet i skägget noggrant, arbeta det hela vägen ner till roten.

Det finns en uppsjö av skäggstilar, välj efter din stil. Allt från skäggstubb till mer vågat som Mutton chops.

Men först

Att regelbundet tvätta skägget med ett skonsamt skäggschampo eller skäggtvål är viktigt. Vanligt schampo ska inte användas då det kan torka ut både skägget och huden under.

Skölj sen ordentligt.

Håll skägget i ordning

Att regelbundet borsta eller kamma skägget hjälper till att hålla det i form och förhindra trassel. För att ta bort eventuella trassel och fördela skäggoljan jämnt i hela skägget, använd en skäggborste eller kam med mjuka borst. För bästa resultat, kamma eller borsta i skäggets naturliga riktning.

Du kan använda en sax eller en skäggtrimmer för att forma och trimma ditt skägg. Bestäm längden och formen på ditt skägg och trimma det sedan försiktigt för att komma dit. För att hålla skägget från att se fläckigt och slitet ut, kom ihåg att trimma det ofta.

Styla din mustasch

Allt som står för ditt skägg gäller naturligtvis för din mustasch med.

Tänk på att sättet du stylar din mustasch på är otroligt personligt och baserat på din ansiktsform och personliga stil. Hitta den stil som passar dig bäst.

Vad är då slutsatsen?

Du kan ha ett friskt och välskött skägg som ger dig ett distinkt och manligt utseende genom att uppmärksamma dessa förslag och vara konsekvent med din skäggvårdsrutin.

Sköt om ditt skägg.