Kashmir, ull, bomull eller en härlig blandning av olika utvalda material? Det spelar mindre roll då fokus ligger på hans Majestät Halsduken som är ett fantastiskt och praktiskt komplement till varje outfit. Sätila.com är bara ett exempel på en nätbaserad affär där du kan i lugn och ro titta på halsdukar och hitta en som passar dig och din garderob. Halsduken är en elegant detalj du inte kan utan. Den värmer, den är vacker och den kan komplettera ens utseende som få andra tillbehör.

Hur väljer du halsduk? Här får du några bra råd som kan hjälpa dig:

  • Köp en halsduk som passar dina ytterkläder

  • En vinterhalsduk ska vara tillverkad av exempelvis ull. Den ska hålla dig varm

  • Handla gärna halsduk, mössa och vantar i samma design

  • Vill du vara extra trendig ska halsduken även passa din damväska

Ett brett sortiment

Halsduken glädjes åt ett brett sortiment. Den finns i massor med olika varianter när det kommer till längd, design, material och färgskalor. Just det stora utbudet kan försvåra ditt val. Ifall du inte riktigt vet vad som passar kan det vara en bra idé att titta på nätet, läsa moderecensioner och allt nytt som hänger ihop med trender och accessoarer.

Neutrala färger – är det en bra lösning?

På tal om val av halsduk och modetrender så finns det faktiskt en regel som du alltid kan följa. Om du köper en halsduk i en neutral färg såsom grå, svart, vit eller beige kan du räkna med att bära den en längre tid. Just neutrala färger passar till de flesta plagg och kan användas under ett flertal säsonger. Betydligt svårare är det ifall du köper en färgglad, rutig eller mönstrad halsduk för då får resten av outfiten anpassas till den. Det behöver inte vara besvärligt alls ifall dina ytterplagg är i neutrala färger men väljer du att byta dem till sådana med mer färg kan det lätt bli fel kombination.