Är det så att du precis har köpt och installerat en diskmaskin? Det finns en del saker att tänka på då du ska använda den. Vissa saker bör inte diskas i den till exempel samt att det faktiskt är onödigt att skölja av disken före du ställer in den. Om du inte köpt en diskmaskin än så kan du hitta diskmaskin på whiteaway.se till bra pris. Om du vill ha ut det mesta av din nya maskin, då ska du läsa våra tips.

Diskmaskinens olika program

Vad för program din maskin har kan variera något mot de vi nämner. Men det är många nyare varianter som har ett så kallat Eco-program. Den tar lite längre tid, men det gör att maskinen inte förbrukar för mycket vatten samt att den diskar på lägre temperatur. Det är ett miljövänligare sätt att diska på. En del maskiner har även en timer. Den gör att du kan ställa in när du vill att diskmaskinen ska starta. Du kan då ladda den på kvällen och sätta timern på en tid morgon efter om du vill.

Maxa diskkraften

Många sköljer sin disk innan de ställer in den i maskinen. Det är onödigt slöseri på vatten. Men för det så måste det inte vara en massa matrester kvar. Du kan skrapa av det mesta och torka bort med papper. Se till att alltid fylla maskinen, eftersom om du kör en halvfull maskin så är det inte bra för vare sig ekonomin eller miljön.

Allt går inte diska i maskin

Även om mycket går att diska i maskinen så finns det vissa saker du ska undvika att ställa in. Om du köpt dyrare köksknivar så bör dessa diskas för hand. Andra saker du inte bör ställa i maskinen är träredskap, gjutjärn, teflonpannor eller kopparmaterial. Undvik även konservburkar och flaskor med etiketter.