När du bygger ett nytt hus finns det en stor chans att huset blir två eller fler våningar. Med största sannolikhet kommer du då behöva ha en trappa. En hiss brukar man ju inte ha i ett vanligt hus och de är oftast inte lika snygga, så det får bli en fin trappa istället. Det är tur att det finns så många och så snygga trappor att välja mellan nu för tiden. Men då kan problemet istället bli att det finns för många olika sorter. Då kommer vi till frågan vilken trappa passar bäst i just mitt nya hem?

Att välja en trappa

Först kan du börja tänka på hur bred din trappa ska vara. Om du har mycket plats är det passande mer en lite bredare trappa som fyller ut det tomma utrymmet. Om du har lagom med plats kan det istället funka bättre med en lite mindre storlek, alltså den storleken som du brukar se i de flesta hem. Om du istället har väldigt lite plats kan en spiraltrappa vara det bästa valet för just ditt hem, dessa tar nämligen upp mycket mindre plats än de andra. När du har mätt ut det här kan du börja tänka på vilket material trappan ska vara. De allra flesta trapporna är gjorda av någon sorts trä, men där finns det många att välja mellan. Någon form av sten eller marmor kan också förekomma ibland men det materialet är lite tyngre och därför lite jobbigare att arbeta med. Något slags trä är alltså det bästa valet här, men vilken är helt upp till dig. Till sist kan du välja hur din trappa ska hållas uppe, populära val i den här kategorin är antingen med balkar, ganska lätt att få dit och väldigt stabilt. Det andra valet är en svävande trappa, detta val är supersnyggt och förvånansvärt stabil också. Valet här handlar alltså helt och hållet på vad du föredrar.

Tänk igenom ditt beslut

När du nu ska välja en trappa är det viktigt att tänka igenom ditt beslut. Den här trappan ska finnas i ditt hus under en lång tid och den kan inte bara bytas ut om du tröttnar. En trappa är mer permanent än till exempel en möbel eller en dekoration. Tänk igenom ditt beslut noga och se till att du verkligen gillar designen du väljer samt att det passar in med resten av dina design ideér för huset. Om du verkligen är osäker på vad som kommer passa går det alltid bra att välja något som ser lite enklare ut, det kommer passa in i alla hem. Om du istället gillar att detaljer i ditt hem ska sticka ut är det ett smart val att gå för en unik trappa istället. Det är ett stort val att göra, men när du väl vet vad du vill ha är det enkelt att komma fram till ett slutresultat som passar ditt hem perfekt. Tveka inte, det finns en trappa där ute för alla.