Plast är ett oerhört användningsbart material som erbjuder en ocean av möjligheter.

Tåliga akrylskivan

Här kan du få plastskivor efter mått i flera olika materialtyper. Varje material har sina specifika egenskaper och fördelar. Plastens värld är enorm – ett paradis av möjligheter!
Akrylskivan och den välkända PLEXIGLAS-skivan är ett tåligt och slitstarkt material och har oerhört mångsidiga användningsområden. De här typerna av plast hör till de allra mest kända plastprodukterna på marknaden. De är starkare och beständigare än glas och används ofta som exempelvis innerfönster, då de har en hög isoleringsförmåga. Vindskydd på terrasser och altaner är även det ett vanligt användningsområde för den här tåliga och praktiska plastsorten. De är även perfekta att ha i växthus eftersom de klarar av hårda vindar och fallande grenar. De används även ofta i offentliga miljöer. Du hittar akrylskivor i många olika utföranden, som till exempel, transparenta, matta eller frostade.

Hårda och mjuka plastskivor

Hårda plastskivor finns i exempelvis robusta skivor tillverkade i polykarbonat. De används ofta inom industrin, till exempel som lyktglas i bilar, säkerhetsglasögon och lampor. De lämpar sig även alldeles utomordentligt bra till olika typer av hemmabyggen så som tak till carport eller en vacker vinterträdgård. De är mer motståndskraftiga än vanligt glas. Den här typen av plast finner du i olika storlekar och de finns i flera olika färger.
En annan typ av plast är mjuka PVC-skivor. Det är dessa som du ska välja om du längtar efter att ägna dig åt kreativa projekt av olika de slag. Perfekta för kreativa projekt hemma!
Ja, som du ser är möjligheterna enorma vad beträffar plastskivor. Kontakta gärna din leverantör om du har frågor eller känner att du behöver råd och vägledning inför planeringen av ditt projekt! De hjälper dig mer än gärna så att du väljer rätt sorts plast och kan komma med goda råd – allt för att du ska få ett perfekt resultat.