Äntligen dags för fest! Hur kul festen än är när den är igång är det en hel del förberedelser som ska göras innan, saker som kan göra även den mest stresståliga irriterad. Med en bra plan och ordentliga förberedelser kan du dock slippa detta och istället ha kul under förberedelserna också. Själva förberedelserna är ju en del av festen.

Att ha vänner över är en ide som de flesta älskar. Själva planeringen och förberedelserna kan vara lite som att springa ett marathon – man är exalterad innan som kan vara lite smärtsamt, men man är alltid nöjd när man kommit i mål. Det är lätt att bli överväldigad av allt som behöver göras och alla små detaljer man behöver hålla koll på. Men om du delar upp planeringen och förberedelserna i mindre delar, kommer du att hjälpa dig själv mycket och det kommer blir lättare och roligare att förbereda. Du kommer också ha bättre överblick när festen väl är igång och du slipper fixa saker under partyt.

Städning

En sak som man alltid behöver göra innan festen är att städa och dammsuga. Gör detta i god tid innan så du inte behöver ta fram en dammsugare fem minuter innan gästerna anländer. Varför inte ta och dammsuga och våttorka redan 3 dagar innan så att du kan fokusera på roligare saker timmarna innan själva festen som att sitta och koppla av en stund?

Överraska gästerna med en gåva

Dina gäster kommer bli övverraskade och glada om du erbbjuder dem något litet extra som välkomst- eller avskedspresent, det gör att folk minns din fest lite bättre. Ett tips som många tycker om är ett skräddarsytt namnband med gästens namn på. Det är en kul grej att ha och något som med säkerhet väldigt få redan har.Namnbandet kan designas själv med passande typsnitt, storlek och namn och kan fästas på i princip alla typer av klädesplagg.