Kettlebells är ett perfekt redskap för olika träningsformer, de kan användas både för styrketräning och konditionsträning. Kettlebells är helt enkelt ett mångsidigt träningsredskap som du kan använda till en stor mängd olika övningar. Dock gäller det att välja rätt vikt så att träningen blir perfekt. Vi ger dig bra råd om rätt vikt för din kettlebell.

Träningsform avgör

Hur tung din kettlebell ska vara beror på vad det är du vill träna. En kettlebell för överkroppsträning, som exempelvis press och rodd, bör vara lättare än en kettlebell för underkroppsträning såsom sving och knäböj. Det finns mängder av olika kettlebells att välja mellan på exempelvis decathlon.se så du kan med fördel införskaffa fler kettlebells så att det passar just din träningsform. Du kan till exempel köpa en kettlebell på 8kg och en kettlebell på 12kg som du kan varva med för olika typer av träningspass. Det som är viktigt att tänka på är att kettlebellsträningen består av övningar där du använder hela kroppen eller de stora muskelgrupperna, vilket gör att du troligen klarar mer vikt än vad du tror.

Lång investering

Även om det kanske låter mycket att investera i flera kettlebells så är det en tröst att en kettlebell är en investering för en lång tid framöver. Den är tillverkad i gjutjärn, och kommer att finnas kvar minst lika länge som du. Det gör att även om du börjar med ett enda klot, så kan man med tiden samla på sig fler och hela tiden ha kvar de som du tidigare inhandlat. Träningsformen som sådan är dessutom fantastiskt. En kettlebell är ett utomordentligt träningsredskap för dig som vill styrketräna hemma. Du kan träna inomhus eller ute på en gräsmatta i solen och du kan träna precis när du vill. Du kan träna för maxstyrka och muskelmassa, och du kan träna uthållighet.

Lycka till!