Har du funderingar på att skaffa dig ett spabad? Det är ju då bra att fundera på om det är ett spabad utomhus du vill satsa på, eller om det är ett spabad inomhus som lockar. Den största fördelen med det spabad man installerar inne i huset, det är att det kräver just inte lika avancerade installationer som ett du har ute. Sedan är det inte heller kanske samma planering med var du ska placera det. Inne har du i stort sett bara ett val, att sätta den i badrummet. Ute däremot kan du ju sätta den var du vill. Så vad passar dig? Vi jämför lite mellan att köpa spabad utomhus och spabad inomhus.

Vilket spabad passar dig?

Du har som sagt valet att satsa på ett spabad inomhus, eller ett spabad för utomhusbruk. Idag finns det många modeller att välja på om du vill att ditt spabad ska vara inne i ditt hus. Om du vill ha ett för inomhusbruk, så är det en del saker du bör fundera på. storleken på ditt spabad till exempel. Det bör ju vara ett som passar in i just ditt badrum. Sedan är det även viktigt att kontrollera att ditt badrum klarar av att ha ett spabad installerat. Dels bör golvet klara av tyngden, dels bör det vara en bra ventilation. Du bör även se till att få hjälp med att installera det, av en behörig elektriker.

Om det däremot är ett spabad ute som lockar, så är det andra saker du bör fundera över. Bland annat vad för storlek den ska ha, om den ska ha en särskild form samt var du vill placera den. Många väljer att placera den nära huset, på altan eller terrassen. Men det går även att ha den ute i din trädgård om du föredrar det. Du har många olika valmöjligheter när det gäller just placering av den utee.

Installation och underhåll

Oavsett om du väljer att ha ditt spabad inne eller ut, så är det bra att se till så att installationen av den görs på rätt sätt. Eftersom den går på el, så är det bra att låta en elektriker göra själva elinstallationen. Att hålla ditt spa rent är även det viktigt att göra. Det finns modeller som är självrengörande på botten, men du bör även se till att byta ut vattnet ibland samt göra rent filter med mera.

Köp ett spabad

Om du bestämt dig för att det är dags att köpa ett spabad, kolla då gärna in det sortiment som finns hos Hydropool. Hos dem finns det både spabad och swimspa att välja mellan. Det är inte fel att köpa ditt spabad hos en bra återförsäljare som kan assistera dig i ditt val samt att de även kan erbjuda service. Om du ändå är osäker på vad för spabad det är som passar dig, se till att kontakta en säljare av dessa så att han eller hon kan berätta mer om hur de fungerar.