En utedusch passar både dig som har en trädgård eller dig som kanske har ett hus nära havet och nära till stranden. Tanken med en utedusch är att kunna svalka sig efter en varm dag i solen.

Det bästa rådet med att välja en utedusch är att bestämma sig vilken modell den ska vara. Det finns nämligen två huvudtyper – soluppvärmd utedusch och sådana som drivs på gasol.

Två modeller för dig att välja mellan

Som sagt finns det två modeller av uteduschar.

Modellen som drivs på gasol kopplas till en anpassad gasolvattenberedare. En genomströmningsvärmare värmer upp vattnet till önskat temperatur. Efter uppvärmningen stänger du av beredaren. På det sättet sparar du pengar och energi. Själva processen är snabb. Med andra ord kan du räkna med att hoppa in under uteduschen efter ungefär en kvart efter att du satt igång vattenberedaren om du inte behöver mycket vatten.

En soluppvärmd utedusch värms inte upp lika snabbt. Den använder sig av solens strålar för att värma upp vattnet. En soldusch kan värma upp till 20 liter vatten. Den modellen utmärker sig med sin miljövänlighet. Nackdelen med den är att den är beroende av klimatet och solens strålar. Därutöver ska den installeras på en plats med stor tillgång till sol.

Modellerna kan installeras med insynsskydd som passar både kunden och själva uteduschen.

Tips för dig som ska välja en utedusch

Behöver du några bra tips när du ska välja en utedusch? Om svaret på den frågan är ett ja så rekommenderar vi dig att du fortsätter med läsningen. Här kommer några goda råd:

  • Tänk på var du vill installera din dusch? Gäller det en strand eller en trädgård? Anpassa gärna modellen till platsen.

  • Om du gärna vill ha en soluppvärmd dusch ska du helst installera den på en solig plats. Saknar du en sådan, bör du välja den andra modellen.

  • Sätt upp en budget och utgå från den. Välj en modell som du har råd med.