Bokhylla för vardagsrummet, en hylla för hallen eller en för barnrummet? Hitta din hylla ur en kollektion som passar både din smak och övriga möblemang. Här får du några bra råd när du är på jakt efter den perfekta hyllan:

  • Välj en hylla utifrån rummet den ska placeras i. Det är stor skillnad olika artiklar emellan

  • Tänk noga på dess storlek. Vad vill du ställa i den?

  • Hållbart material lönar sig i längden även om det kan vara lite dyrare.

En liten detalj med stor vikt

Hyllan kanske inte är en del av möbleringen som du tänker på i första hand. Soffan, matbordet, stolarna och mattorna är kanske det som ligger i fokus för de flesta. Sanningen är att hyllan är den där lilla detaljen som fullbordar hemmet. Den rymmer allt från böcker till prydnadssaker om vi blickar mot vardagsrummet. Handlar det om en hylla i hallen så är det ”ett hem” för våra nycklar, mössor och vantar. Hyllans stora vikt är tveklös oavsett var den ska placeras, därför är den också en detalj som bör passa resten av hemmet. Låt oss titta hur du går tillväga.

Anpassa till resten av interiören

Ja, anpassa hyllan till resten av möblemanget i hemmet. Det är det bästa rådet. Är bostadens interiör löst i ljusa färger med fokus på nordisk minimalism kan du satsa på en vit hylla med rena linjer och framhävd elegans.

Har du ett hem där varma sydländska nyanser dominerar kan du köpa en brun eller svart hylla som är bastant och robust. Den kommer utan tvekan att passa in. Bor du ute på en gård och har en mer lantlig stil i hemmet kan du satsa på någon gammal, svensk design för din hylla. Ja, möjligheterna är många. Förutom rätt design ska hyllan framför allt vara praktisk och rymlig.