Om det är så att du ska flytta, så måste du först bestämma dig för om det är något du ska klara av på egen hand, eller om det ska välja att anlita flytthjälp Malmö via en flyttfirma. Det kan underlätta en hel del att ta hjälp av en flyttfirma, eftersom det ändå är en massa andra måste du ska göra inför, under och efter en flytt.

I denna text tänkte vi ge dig lite bra råd, om det är så att du anlitar flytthjälp i Malmö via en flyttfirma. Bland annat kan det vara en god idé att ta in offerter från flera olika företag. Det så att du kan jämföra priser, vad som ingår och tidsåtgång. Kolla även av så att flyttfirman har ett så kallat yrkestrafiktillstånd. En annan sak att göra, när du väl bestämt vilken flyttfirma du ska anlita, det är att skriva ett avtal med dem. I detta avtal ska det tydligt framgå vad det är som ska göras och vad det kostar.

Bra råd inför din flytt

Vi tänkte även ge dig en del bra råd kring hur du ska tänka inför, under och efter din flytt. Det första du ska göra det är ju som sagt att boka in en flyttfirma för den dag du ska flytta. Det om du nu bestämt dig för att ha en. Efter det så är det bra att även planera in resten av flytten. Bland annat ska du ju packa alla dina saker, om du inte låter flyttfirman göra det. För att kunna packa, så måste du ordna med kartonger. Före du packar kan det även vara bra att rensa ut dit hem ordentligt. Så slipper du släpa med dig en massa saker du ändå inte har nytta av. Se även till att märka upp alla kartonger med vad det är i, eller till vilket rum de ska till.

Glöm inte att du även ska göra en flyttanmälan, så att du folkbokförs på din nya adress från rätt datum. Se även till att anmäla att du flyttar till ditt försäkringsbolag. Det så att din hemförsäkring kan flyttas. Du ska även se över dina abonnemang, som internet, telefon med mera, om dessa går att flytta med, eller om det är så att du måste avsluta dem och teckna nytt. Samma sak med ditt elavtal. Det kan behövas sägas upp och teckna nytt.

Glöm inte flyttstädningen

Efter att du har flyttat ut från din gamla bostad, så ska den städas i det som kallas flyttstädning. Detta kan du göra på egen hand, eller anlita hjälp för. En del flyttfirmor har detta som tjänst. Annars finns det gott om städfirmor att vända dig till. Även här är det bra att ta in offerter från flera olika ställen och jämföra. Det kan vara skönt att slippa tänka på att göra din flyttstädning själv. Det är ju en hel del med att komma i ordning i din nya bostad. Det med att packa upp och så vidare.