Om du ska transportera varor, eller annat så är det viktigt att ha rätt sorts packmaterial. Det så att det du transporterar kan hållas säkert under transporten, utan att gå sönder. När det gäller packmaterial så finns det idag lite olika att välja på samt att det även finns bra tillbehör. Här i denna text ska du få några bra råd kring packning och material.

Använd rätt kartonger

Välj kartonger av hög kvalitet som är tillräckligt starka för att hålla förpackningen intakt under transport. Se till att kartongens storlek passar varorna för att undvika onödigt spelrum. Därtill kan det vara bra att packa på rätt sätt med rätt material. Du kan till exempel använda dig av bubbelplast för att skydda sköra eller ömtåliga objekt. Lägg ett lager bubbelplast runt varje objekt och se till att det finns tillräckligt med luftkuddar för att absorbera stötar.

Du bör även se till att försöka packa varorna så tätt som möjligt för att minska rörelseutrymmet inuti kartongen. Även då kan fyllnadsmaterial som bubbelplast, luftkuddar eller tidningspapper vara bra för att fylla ut eventuellt tomrum. Det finns även annat fyllnadsmaterial som pappersstrimlor, skumkuddar med mera.

Använd en stark förseglingstejp för att försluta kartongerna ordentligt. Se till att tejpen täcker alla öppningar och att kartongen är ordentligt försluten.

Fler goda råd

Ska det packas extra sköra föremål som glas eller porslin då kan det vara bra att överväga att använda specialförpackningsmaterial som skumplast eller skålkartonger.

Du bör även se till att märka kartongerna tydligt med innehållet och eventuella särskilda instruktioner för hantering.

För elektronik, använd originalförpackningen om möjligt. Annars, använd antistatisk bubbelplast och speciella kartonger som är avsedda för elektronik.

Fördela vikten jämnt över kartongen för att undvika obalans och därmed minska risken för att kartongen går sönder under transport.

När det gäller bubbelplast och annat inom packmaterial, så kan du hitta det hos Pacson!