Det är inte fel att ha ett välfyllt skafferi samt fullt i frysen och kylen. Det gör ju att du då alltid kan laga till mat. Dock är det ju så att det är inte alltid så lätt att ha allt hemma, alltid. Dock finns det vissa saker du alltid bör se till att ha hemma. Det är det som kallas för basvaror. Mycket av detta kan du hitta hos Matkompaniet. Basvaror är ofta olika matvaror eller skafferivaror som ska vara med i olika rätter. Det kan vara skönt att slippa köpa hem allt, varje gång du handlar. Det kan istället vara värt att se till att fylla dina skåp med dessa saker, så att det alltid finns hemma. Det handlar bland annat om saker som ris, pasta, mjöl, kryddor med mera.

Bra mat att alltid ha i din kyl

Även om du inte alltid kan ha det fullt med mat i kylen, så finns det vissa saker som kan vara bra att satsa på att alltid ha. Det så att du i alla fall kan svänga ihop vissa rätter. Ägg är en sådan grej. För med ägg kan du göra mycket! Andra bra saker att alltid ha i din kyl, det är yoghurt, mjölk, smör och ost. Ha gärna en del chark med samt lök, kål och rotfrukter. Satsa även på att ha senap, ketchup, tomatpuré och chilisås.

Bra mat att alltid ha i ditt skafferi

Skafferiet bör vara rätt så välfyllt med olika sorters basvaror. Ofta har ju dessa varor även en lång hållbarhetstid. Det som kan vara bra att satsa på att ha, det är olika sorters oljor så som rapsolja och olivolja. Sen är det även bra att ha soja, vinäger, fonder, buljonger. I skafferiet bör du även ha pasta, ris, nudlar, bulgur och couscous samt att du bör satsa på att ha olika sorters konserver av olika slag. Du kan bland annat satsa på att ha tomater på burk, bönor, tonfisk, linser, makrill och annat du gillar att äta. Kaffe och te är även det bra att ha samt så klart lite olika kryddor, inte minst salt och peppar. Satsa också på att ha lite olika flingor och gryn. Du bör även satsa på att ha skafferivaror så som socker, mjöl, sirap, bakpulver, torrjäst, ströbröd och så vidare.

Bra mat att alltid ha i din frys

Genom att frysa ner varor, så håller de längre. Det kan vara skönt med att alltid veta att du har saker i frysen att laga mat med. Bland bra mat att ha här finns olika frysta grönsaker, kött, kyckling och fisk. Har gärna några färdigrätter med. Du kan med fördel även satsa på att ha lite frukt och bär.

Handla mat varje vecka

Det bästa för att kunna laga mat, det är att alltid ha basvaror hemma, samt sedan varje vecka gå och handla resten som du behöver ha för att laga maten under veckan.