För att göra det extra fint på din uteplats eller utomhus, så är det inte fel att ha bra lampor och ljusslingor. Det finns idag olika sorters ljusslingor utomhus som du kan välja mellan, så väl som det finns annan typ av utomhusbelysning. Se till att köpa den typ av belysning som kan vara utomhus. Det handlar om att de ska ha rätt IP-klass.

En del ljusslingor utomhus passar bäst under vintern och runt jul, då det är mer av en julbelysning. Men sedan finns det även de ljusslingor du kan ha året om. Just att dekorera med ljusslingor ute, det är en växande trend.

Planera din belysning

För att kunna få till bra ljus ute, så är det bra att börja med att planera. Vad vill du ska lysa upp? Ska du belysa växter, träd, fasaden? Eller vill du ha mysbelysning på uteplatsen? Välj sedan rätt sorts ljuskällor. Det kan vara ljusslingor, spotlights eller annan belysning. Se även till att beräkna watt, avstånd och kopplingar samt lägg gärna till en timer, så att belysningen kan tändas och släckas automatiskt.

Olika typer av ljusslingor att ha ute

När man talar om ljusslingor utomhus, så finns det idag flera varianter. Som varit inne på tidigare så finns det ju de typiska ljusslingorna för julbelysning. Sedan finns det även andra så som enkla, rena dioder, som passar bra att ha på altanen eller balkongen. Det finns också ljusslingor i olika färger att köpa.

Ljusslingor kan även drivas på olika sätt. Det kan vara att sätta dem i ett vägguttag, eller att de drivs med batterier. Det finns även de som har solceller och drivs av solljuset.

Det kan vara värt att satsa på att ha LED belysning utomhus, då det drar väldigt lite el. Dessa går ju då att på dygnet runt om du skulle vilja det.