Har din gamla dammsugare gett upp, eller ska du köpa en dammsugare för första gången? Idag finns det ju en hel del olika varianter av dammsugare att välja mellan så väl som många olika sorters märken. Det finns allt från små handdammsugare till vanliga dammsugare, robotdamssugare och centraldammsugare. När du ska välja vilken dammsugare som kan tänkas passa dig, så kan det vara bra att utgå från hur stort ditt hem är samt hur stor ytan som ska dammsugas är. Fundera även på om det finns behov av extra hög kapacitet och om det spelar roll vad dammsugaren väger.

Hitta rätt dammsugare för dina behov

Kanske du redan vet vad för modell eller märke det du är ute efter? Eller funderar du ännu på om det passar bäst med en vanlig dammsugare, en centraldammsugare eller en robotdammsugare? För att du ska hitta en passande dammsugare, så är det bra att fundera på hur ofta du städar och på vilket sätt. Du som snabbt vill kunna dammsuga lite då och då, för dig finns det smarta sladdlösa modeller.

Den kanske allra vanligaste dammsugaren, det är den som har en slang och munstycke samt sladd och som du drar runt på överallt för att kunna dammsuga. Vill du slippa att dra runt en dammsugare, så kan det vara att föredra en centraldammsugare. Då har du bara en slang att ta med dig och kan ofta även ha flera uttag, ett i varje rum.

Om du vill slippa att gå runt och dammsuga alls, så är det inte fel att satsa på en robotdammsugare. Den ställer du in, så att den själv kan åka runt och dammsuga, då det behövs eller på fasta tider. En del av dem har även så att du kan få golven torkade efteråt.

För grövre städning kan det vara smart att ha en grovdammsugare och för smidig städning i husvagnen kan du ha en handdammsugare.