Gillar du att fritera mat, så är det ju inte fel att ha en egen fritös. Tänk bara på att det är skillnad på en fritös för hemmabruk och fritöser som finns på olika restauranger. Det finns olika varianter av fritöser att välja på, för dig som ska ha en hemma. Det finns de vanliga, som är med olja. Sedan finns det även variant utan olja, som är det som kallas för air fryer.

Ett bra råd vi gärna delar med oss av inför ditt val av fritös det är att jämföra de olika modellerna som finns samt läsa olika bäst i test på nätet. Det finns även en del saker att fundera på. Bland annat vad du har tänkt att du ska använda den till, hur lång tid det ska ta att tillaga med den samt vad den får kosta.

Andra saker att ta i beaktning, det är kapacitet och storlek på den. Hur många portioner vill du kunna göra på en och samma gång? Kolla även vad det finns för olika funktioner att välja på samt hur rengöring går till.

Bra råd för dig med restaurang

Du som äger en restaurang och vill ha en ny fritös, även du kan fundera på vad det är som ska friteras samt hur mycket du vill kunna fritera på en och samma gång. Fundera även på om det ska vara bara en bassäng eller två. Är det så att du friterar olika råvaror så kan det ju vara bra att ha olika bassänger att göra det i. Det är ju dumt att alla pommes smakar fisk och tvärtom.

Bra råd när det gäller fritöser

Oavsett om du ska köpa en fritös att ha hemma, eller om du har en restaurang, så gäller det att jämföra alla de olika modeller som finns för att hitta den som passar dig.