Vad betyder att tänka logiskt? I enkla ordalag innebär det att kunna koppla sina slutsatser till tydliga bevis och fakta istället för enbart känslor och antaganden. Att kunna göra sina val på ett objektivt sätt gynnar inte bara dig utan även de som du är i kontakt med. Att utveckla sitt logiska tänkande kan ske på olika sätt. En spännande och ganska rolig metod är att lösa rubiks kub 3×3. För många är det en riktig utmaning. Var kan du skaffa dig det berömda pusslet? På https://mastercubestore.se/ erbjuds det både den originella varianten och lite andra alternativ som passar den avancerade spelaren.

Andra spel som är kända för att utveckla det logiska tänkandet är schack, scrabble och domino, därav det första anses vara mest utmanande.

Väljer du att handla Rubiks kub i butik har du även möjligheten att prova de olika artiklarna. Idag är det allt fler som handlar online. Ifall du inte vill ha varan när den väl anländer till dig kan du alltid returnera den. Glöm bara inte att den måste vara i sin originalförpackning och skick så att du kan utöva din returrätt.

Rubiks kub historia

Är du lite nyfiken angående historian bakom uppfinningen av den världsberömda kuben? Här kommer lite intressanta fakta. Ernő Rubik är en ungersk professor som undervisade bland annat design i Budapest. Det är han som uppfann kuben som även döptes till honom. Uppfinningen patenterades mellan 1975 – 1977.

Något spännande som du bör veta om pusslet är att uppfinnaren själv inte lyckades lösa det i flera veckor för första gången. Idag finns det olika varianter, oftast en eller två storlekar större än originalet. Hur ser originalet ut? Ja, det har du säkerligen redan sett. Modellen är i storlek 3×3 med 54 olika rutor. Man kan utan tvekan säga att Rubiks kub är världens mest berömda kub med över 400 miljoner sålda exemplar världen över. Det finns olika sätt att lösa kuben på. Med hjälp av Internet blir det lättare att hitta olika videos där koncept och lösningar visas. Med andra ord blir det mer lättillgängligt att försöka sig på Rubiks kub.

Hur många kan lösa Rubiks kub?

Hur många kan faktiskt lösa Rubisk kub? Enligt undersökningar är det faktiskt väldigt få som besitter den kunskapen. Endast 3 % av jordens befolkning löser det berömda pusslet. Är du en av dem, kan du gott gratta dig själv. Du är minst sagt unik.

Tänk på att det finns olika sätt som kan leda till kubens rätta lösning. Man särskiljer även mellan olika algoritmer. Så vill du dyka in på djupet och förstå mer bakom Rubiks kub logik finns det en hel del att läsa om ämnet (och öva såklart). Som det uppgavs lite tidigare finns det även större varianter, de så kallade 4×4 och 5×5. Många menar att de får den originella verka som rena barnleken. Så, du kan avancera dina kunskaper, bli snabbare och är du riktigt taggad kan du till och med tävla med andra ivriga spelare.