Vill du främja dina barns kreativitet, så är det rätt smart att köpa bra leksaker som kan göra just det. En riktigt bra leksak som ökar kreativiteten, det är så kallade Magna Tiles. Det är helt enkelt magnetiska byggplattor som man kan bygga samman på en massa olika sätt. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Olika sätt att leka med Magna-tiles

En stor fördel med Magna Tiles är att de går att leka och bygga med på en massa olika sätt. plattorna går att sätta samman på det sätt man vill. Det går att bygga i 2D samt även i 3D. Så dels går det att göra enkla figurer, som att sätta samman så att de bildar bokstäver, siffror eller bara en fin bild. Sedan går det att bygga samman dem till olika byggnader och hus.

Eftersom att Magna Tiles är genomskinliga, med fina, klara färger, så går de att bygga runt en ljuskälla. Välj då en låg-energi lampa som inte blir varm. Eller så bygger du upp något och har det i fönstret så att solen kan lysa vackert genom det.

Ett annat sätt att leka med dessa är att göra egna pussel. Du som förälder kan göra olika pussel. Använd kartong och markera runt olika mönster, som barnet sedan kan följa. Bland annat kan du ju göra pussel med olika svårighetsgrader –

Magna Tiles och metall

Magna Tiles, de är ju magnetiska. Det innebär att de gärna fastnar på olika magnetiska ytor och metall. Därför går det ju att sätta dem på kylskåpet, frysen, elementet och så vidare. Låt även barnen gå runt hemma för att testa vad som är magnetiskt eller inte, genom att de får försöka fästa dem.

Magna Tiles och andra leksaker

När man leker med Magna-tiles så kan man även ha dem ihop med andra leksaker. Det går ju att bygga fina hus åt dockorna, eller göra en hemlig tunnel för tågbanan. Det finns ju oändliga möjligheter vad man kan bygga och till vem eller vad. Det är här barnens fantasi verkligen kan ta fart. Det eftersom det går att bygga fritt, hur man vill, i vilka former man vill.

Magna tiles kommer i flera olika set som dessutom är kompatibla med varandra. Det gör att du kan satsa på att köpa olika set, vid olika tillfällen men att de ändå funkar ihop.

Du kan köpa olika Magna Tiles i present till ditt barn, det kommer att uppskattas och de kommer ha många timmars skoj att bygga med dem på olika sätt.

Om du funderar på hur säkra dessa Magna Tiles, är, så de tillverkade i sådan plats som heter ABS-plast som är food grade”, vilket innebär att det är godkänt för att komma i kontakt med mat. Dessutom är dessa tiles fria från BPA, ftalater och latex, samt att de även är helt giftfria. Själva magneterna som är i, de sitter säkert fast inne i dem och de möter alla säkerhetsstandarder i både Europa och i USA.